Järnvägsgodset ökar i Ystad Hamn

januari 20, 2015 Logistik , Sjöfart , Transport

Ystad, som är Sveriges tredje största färjepassagerarhamn, slog flera nya rekord 2014. Nya kunder har lett till att järnvägsgodset ökade med 10 procent.

2014 slog Ystad Hamn rekord när det gäller antalet passagerare till Bornholm och även antalet personbilar totalt i hamnen.

– Det är glädjande att vi fortsätter nå nya rekordnivåer i hamnen. 2014 blev det näst bästa året någonsin. Framför allt är jag stolt över att vi befäster vår position som Sveriges tredje största färjepassagerarhamn. Vårt arbete med att öka tillgängligheten för resenärer genom att motarbeta gränshinder har lönat sig, säger Björn Boström, vd Ystad Hamn Logistik AB i ett pressmeddelande..

Totalt 1 775 083 passagerare reste till Bornholm och Świnoujście under 2014, en ökning med 1,6 procent jämfört med 2013 som också var ett rekordår. Även antalet personbilar ökade jämfört med fjolåret, och här slogs nytt rekord totalt för hamnen.

Under 2014 fick Ystad Hamn också en ny järnvägsoperatör i CFL Cargo Sverige AB som påbörjade sin trafik under hösten. Det bidrog till en ökning av hamnens järnvägstransporter med 10 procent.


Läs mer