Bygger om centrallager åt Netonnet i Borås

januari 16, 2015 Fastigheter

I veckan togs första spadtaget till utbyggnaden av Netonnets nya centrallager i Borås. Netonnet hyr sammanlagt 33 000 kvm av fastigheten i Viared som tidigare hyrdes av Aditro, med inflyttning i september. 

NetOnNet kommer att hyra SveaReals 33 000 kvm stora fastighet Trucken 1 i Viared. Avtalet omfattar även en tillbyggnad om 1500 kvm kontor och blir NetOnNets huvudkontor och centrallager. I veckan togs fösta spadtaget till tillbyggnaden och inflyttning planeras till september 2015. 

Fastighetens tidigare hyresgäst, TPL-aktören Aditro Logistics, flyttar under våren till en 40 000 kvadratmeter stor, nybyggd fastighet som logistikföretaget uppfört i västra Viared.

– Det är glädjande att vi tillsammans med vår kund Netonnet har hittat ett långsiktigt samarbete och tillgodose deras behov av ytterligare lagerkapacitet i Borås, säger Sveareals marknadsområdeschef Peter Olsson.

Netonnet har tidigare hyrt ca 13 000 kvm av Sveareal i Borås, så företaget nära tredubblar sina lokaler på orten. 

– Vi hyr flera lokaler i landet av Sveareal och har mycket positiva erfarenheter av SveaReal som hyresvärd. Vi känner oss trygga med val av lokal och kan nu ta nästa steg i målsättningen att vara Sveriges ledande hemelektronikaktör, kommenterar Harald Ennen, vd på Netonnet.

För bolaget finns ett tydligt behov av större lokaler.
– Vi har haft lagret utspritt på fyra olika ställen i Borås. Nu får vi en fastighet som är anpassad för verksamhet och de flöden vi har och som klarar expansionen av verksamheten.
Ulf Olsson (S) betonar Netonnets betydelse för Borås.
– Det är ett viktigt Boråsföretag. Det är glädjande att man slår ned bopålarna här och vill fortsätta växa.


Läs mer