Coop först med Nowastes E-Drop

mars 5, 2019 E-handel

Bo Hallams visade upp Nowastes nya smarta h-handels-box E-drop på Catenas konferens Logistiktrender i maj. Foto: Hilda Hultén.

Coop blir den första livsmedelskedjan att erbjuda obevakade hemleveranser med garanterat intakt kyl- och fryskedja utan att kunden behöver ge tillträde till sitt hem. Med start i mars testas tjänsten E-Drop tillsammans med utvalda kunder i Helsingborgsområdet.

Tack vare E-Drop med ett kylt leveransskåp för utomhusbruk möjliggörs hemleveranser utan behov av ett personligt möte, maten kan levereras hem till huset när som helst under dagen.

– Vi ser en fortsatt kraftig tillväxt av dagligvaruförsäljningen online och arbetar intensivt med att skapa ännu fler mervärden för våra kunder. Utvecklingen av kanalens erbjudande samt den breddade kundbasen ökar även förväntan att vi som leverantör anpassar oss efter kundens vardag och erbjuder leveranslösningar som är mer flexibla än dagens. För att fortsätta stärka vår roll som en dagligvaruleverantör i framkant är det viktigt för oss att testa nya tjänster och lösningar som svarar upp till kundernas förväntningar och behov, kommenterar Niklas Zeitlin, Operativ Chef på Coop Online.

Utöver kundnyttan som obevakade hemleveranser ger skapas också möjlighet att optimera logistiken genom att leveransfönstret blir större och transporter i rusningstrafik kan undvikas. Det möjliggör både smartare- och mer tidseffektiva rutter vilket också ger positiva miljöeffekter.

–Tänk när varje bostadsområde kan få en samlad leverans, det skulle reducera transporterna i samhället enormt. Med den ökande E-handeln tror vi att denna typ av tjänst är en förutsättning både för konsumenten och för att logistikflödena ska fungera säger Susanne Hjorthagen, ansvarig för E-Drop, Nowaste Logistics AB

Genom att scanna leveransens streckkod öppnar transportören enkelt skåpet som har en kyld yta för 4 kassar och ett frysfack. Kunden hämtar sina varor genom ett knapptryck i appen och får sedan automatiskt en fråga om kylan i skåpet ska stängas av i väntan på nästa kylda leverans.