Newsec hyr ut 13 000 kvm till Agility AB

mars 5, 2019 Fastigheter

Newsec har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Agility AB avseende Godsgatan 5 på uppdrag av DWS i Norden. Agility AB:s avtal omfattar 12 700 kvadratmeter beståendes av både lager och kontor. I och med detta är fastigheten nu fullt uthyrd.

Arendal 1:16 består av två logistikbyggnader och har en total uthyrbar area om 28 000 kvadratmeter. Under 2018 hyrde Newsec även ut 16 000 kvadratmeter till Vink Essåplast och Jollyroom i fastigheten.

– Agility AB tillträder under sommaren 2019 och tar därmed den sista vakansen. Vi har förvaltat den här fastigheten åt DWS de senaste tolv åren och är stolta över att på endast tre månader ha letat rätt på en ny stark hyresgäst och förhandlat fram ett avtal, kommenterar Gustav Dahlfors, Key Account Manager, Newsec Property Asset Management in Sweden

Newsec har energieffektiviserat byggnaden med bland annat nya portar och lasthus samt planerar även för ett kommande armaturbyte för att sänka energianvändningen.

– Godsgatan 5 ligger strategiskt rätt för oss och våra tillväxtplaner. Med direkt närhet till Göteborgs Hamn och vår närliggande anläggning blir detta en naturlig expansion för oss i regionen, kommenterar Lars Johansson, Manager Contract Logistics Sweden, Agility AB.