Apotea går som tåget

maj 7, 2019 E-handel

Pär Svärdson, vd Apotea. Foto: Apotea.

Under årets första tre månader ökade Apoteas försäljning med 33 procent,jämfört med samma period förra året, vilket resulterade i en omsättning på 626 miljoner kronor. 

–  År 2019 har börjat mycket bra, och med en god tillväxt av nya kunder ser vi fram mot ett fortsatt starkt år, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Företaget räknar även ihop att de sammanlagt har levererat nästan två miljoner försändelser från logistikcentret i Morgongåva under perioden – och försäljningsracet har inte avstannat. Bara under april sålde nätapoteket för 215 miljoner kronor vilket motsvarar en tillväxt på 33 procent – bara under april månad.

Förra veckan meddelade nätapoteket att de ska investera några hundra miljoner kronor i företagets logistik under de kommande åren, och att en av investeringarna kommer att gå till ett automatiserat plocklager. Apotea har bestämt sig för att ta in en skräddarsydd lagerlösning med en så kallad A-frame. Det nya lagret är tänkt att stå klar i oktober 2019. Systemet kommer att ha en plockkapacitet på upp till 1 400 ordrar i timmen, samt uppges kunna lagra 1 500 produkter.