Takacs lämnar Silf för Green Cargo

september 30, 2019 Arbetsmarknad

Anders Takacs. Foto Green Cargo.

Green Cargo har utsett Andreas Takacs till ny inköpschef. Han börjar sin anställning 16 december. Andreas har en lång karriär inom inköp i olika befattningar och kommer närmast från Silf Competence, där han under de senaste sju åren både varit inköpskonsult samt haft ett övergripande chefsansvar för konsult- och utbildningsverksamheten.

Andreas Takacs har lång och bred erfarenhet av att arbeta med inköpsfrågor, både med traditionellt inköpsarbete, men även mycket förändringsarbete. Före sin tid på Silf Competence arbetade Andreas nästan 15 år på Vattenfall i olika roller, både i Sverige och i andra länder, med såväl inköp- som logistik, ekonomi och strategisk planering, men även förvärv och trading.

– Jag är mycket glad över att få in Andreas i vårt bolag och han kommer att få en viktig roll i vår fortsatta utveckling med att skapa ett välmående och lönsamt bolag. Han har gedigen erfarenhet inom inköpsområdet och kommer att bidra med kunskap och erfarenhet i den transformation vi har påbörjat, kommenterar vd Ted Söderholm.

Andreas är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg.

– Green Cargo är ett bolag med ett viktigt uppdrag i omställningen till ett hållbart samhälle. Här ser jag att inköp har en viktig roll att spela, genom att både kunna stötta verksamheten, men också kunna utmana såväl kollegor som leverantörer, för att optimera företagets behov av kvalitet, hållbarhet, innovation och kostnadssänkningar, kommenterar Andreas Takacs.