Postnord drar ner på personal – 200 får gå

maj 29, 2019 Arbetsmarknad , Logistik

Cirka var fjärde anställd på Postnords huvudkontor tvingas lämna företaget. Detta efter att Postnord presenterat ett nytt sparpaket under tisdagen. 

– Det stämmer i stort sett, med det reservationen att vi inte har något exakt antal personer, säger Maria Ibsen, pressansvarig på Postnord, till SVT Nyheter.

Enligt nyhetssajten Breakit, som var först med nyheten, tvingas 200 anställda lämna företaget.

Nedskärningarna bekräftas av Postnord, men exakt hur många anställda som drabbas är inte klart. De tjänster som berörs är administrativa funktioner.

– Det är en del i det omställningsarbete som hela koncernen är inne i. När omvärlden förändras måste vi också hänga med. Vi måste se över på central nivå att vi har rätt människor på rätt platser, säger Maria Ibsen till SVT.

En av dem som tvingas lämna företaget är kommunikationsdirektören Thomas Backteman.

– Man har bestämt en ny organisation och i den finns ingen egen kommunikationsfunktion kvar på koncernnivå. Jag lämnar därför koncernledningen, och Postnord, säger han till Breakit.

I ett pressmeddelande skriver företaget att tre personer lämnar koncernledningen den 30 juni, utöver Thomas Backteman. Anders Holm, chef för Nordic solutions, Mikael Wikner, tillförordnad chef för Operations & technology och Tim Jørnsen, chef för e-handel och logistik lämnar också.

Postnord gjorde en förlust på 855 miljoner kronor under helåret 2018 och så sent som i april i år fick Håkan Ericsson lämna posten som vd och koncernchef. Även finanschef Gunilla Berg tvingades lämna Postnord.