LC snor tillbaka personal från uppstickaren

maj 28, 2019 Ekonomi , Fastigheter

LC knycker nu tillbaka Sandu Nylmon och Mani Hemmaty, som lämnade bolaget i slutet av förra året för den tyska konkurrenten Goldbeck. De sätts att leda LCs internationella satsning i Norge och Danmark.

Sandu Nylmon blir vd i bolagets norska och danska dotterbolag samt Mani Hemmaty blir operations manager på de utländska marknaderna. Målet är att etablera Logistic Contractor ytterligare som industri- och logistikbyggare i grannländerna.

– Redan idag bygger Logistic Contractor både i Norge och Danmark, men vi ser tydliga signaler på att det finns goda förutsättningar för att kunna etablera oss ytterligare på dessa intressanta marknader. Sandu Nylmon och Mani Hemmaty är väl förtrogna med Logistic Contractors produkt efter många år i företaget. De får nu uppdraget att bygga upp organisationer i Norge och Danmark för att stärka vår närvaro och intensifiera marknadsbearbetningen. På så vis får vi lokal kunskap i kombination med den spetskompetens som idag finns inom Logistic Contractor, kommenterar Jörgen Andersson, koncernchef för Wästbygg Gruppen.

Sandu Nylmon och Mani Hemmaty har nyligen tillträtt sina nya tjänster. Båda två har tidigare arbetat i tio år på Logistic Contractor och återvänder nu efter ett gästspel på konkurrenten Goldbeck. Dit rekryterades de i slutet av 2018 av en annan före detta LC-anställd, Christoffer Bööj, som förra året sattes att leda Goldbecks skandinaviska satsning.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med att stärka Logistic Contractors varumärke på den nordiska marknaden. På sikt kommer vi även att inkludera Finland i vår satsning. Logistic Contractor har i många år byggt logistikanläggningar i Sverige åt de stora internationella logistikaktörerna. Eftersom de arbetar gränsöverskridande känns det naturligt att vi också gör det, kommenterar Sandu Nylmon.