Pema tar över Logent-uppdrag i Norrköping

augusti 27, 2015 Arbetsmarknad , Lager , Logistik

PostNord har sagt upp avtalet med Logent i Norrköping, nu utökar man istället samerbetet med det lokala bemanningsföretaget Pema Sweden.

Pema Sweden och PostNord driver sedan februari i år ett liknande samarbetsupplägg med centrallager för Stadium i Norrköping och det nya samarbetet, inom segmentet apoteksvaror, är i ungefär samma omfattning.

PostNord driver tredjepartslogistik (TPL) i hela Norden och i Sverige finns verksamhet i Stockholm, Norrköping, Göteborg och Helsingborg. Bemanningsföretaget Pema People (med huvudkontor i Norrköping) befinner sig i en kraftig tillväxtfas. Det nya avtalet innefattar att parterna ska samarbeta rörande drift och bemanning för PostNords tredjepartslogistik inom segmentet apoteksvaror och samarbetet sträcker sig över de kommande åren.

– Fantastiskt! Både för Pema, Norrköping som stad och för arbetsmarknaden i regionen. Samarbetet med PostNord säkerställer att viktiga jobb blir kvar inom vårt hemmaområde. Att PostNord ger oss nytt förtroende bevisar att Pema är en stark aktör inom området bemanningsentreprenader och att tidigare samarbete drivits framgångsrikt. Något som både vi och PostNord vill satsa vidare på, säger Michael Gozzi, VD och koncernchef på Pema.

PostNord driver ett flertal TPL-terminaler i Norrköping där bolaget haft en stabil tillväxt med ständigt nya tillkommande kunder.

– Vi ställer väldigt höga krav på kvalitet och service. Våra kunder kräver det av oss och vi kräver det av våra samarbetspartners. Vi utvecklas ständigt tillsammans med våra kunder och det nya avtalet med Pema ger oss en partner som kommer att satsa och växa med oss och uppdraget, säger Gunter Bergenroth, VD PostNord TPL.

Parterna planerar att starta upp det nya samarbetet den nu under hösten och Pema startar omgående att rekrytera till sin verksamhet för att tillträda uppdraget.

PostNords avtal med Logent  i Norrköping löper ut vid årsskiftet och påverkar 250 anställda. Förhoppningen är att en del av de tidigare Logent-anställda kan få ny anställning i Pema.