Full fart framåt för Ikeas e-handel

augusti 27, 2018 E-handel , Lager , Logistik

Ikea Sverige satsar stort på att ställa om mot en ökad e-handelsförsäljning. Men logistiken är en utmaning, det säger Anders Henricson, webb- och e-handelschef för Ikea Sverige, i en intervju med Ehandel.se.

– Det går väldigt, väldigt bra. Vi har under några års tid haft starkt fokus på e-handeln och ser en stark utveckling. Vi fortsätter att locka fler besökare och vi skapar en ännu bättre digital upplevelse och en stark tillväxt, säger Anders Henricson, webb- och e-handelschef för Ikea Sverige, till E-handel.se.

Men logistiken är en utmaning för möbeljätten.

– Att förväntningarna från kunden drivs av helt andra marknader. Man förväntar sig att få hem ett paket på en dag för att många erbjuder det. Men med våra varor så är det väldigt snabbt att leverera ett kök på en dag, exempelvis.

I början av sommaren lanserade Ikea en form av expressleverans, som innebär att kunden får sina varor inom ett dygn. Den tjänsten har också gått bäst hem i Stockholm, även om hemleveranser i stort har blivit en framgångsfaktor för Ikea. Nyöppnade e-handelslager, varuhus som får nya roller som e-handelshubbar och en uppsjö av olika leveransalternativ är andra e-handelsnyheter för Ikea.

 

 


Läs mer