Cloetta stänger lager i Norrköping

maj 21, 2013 Arbetsmarknad , Lager , Produktion

Godisföretaget Leaf, som ägs av Cloetta, har valt Helsingborg som samlat logistiknav för Norden. Från den 1 jan 2014 stängs därför lagret i Norrköping.
 

Allt koncernens godis kommer att hanteras i det nya lager som byggts på Ättekulla industriområde. PostNord har Leaf som storkund i ett långt avtal och hanterar även varumärken som Malaco, Läkerol och Ahlgrens bilar som mellanlandar i Helsingborg på väg ut till svenska, norska och danska kunder.

Leaf är sedan februari förra året en del av börsnoterade Cloettakoncernen. Företagsledningen har beslutat att lägga ner sina egna lager och successivt lägga ut hanteringen till en extern TPL-aktör. Sommaren 2012 tog Post Nords Helsingborgsenhet över den norska delen och vid årsskiftet även den danska och svenska lagerhanteringen.

Avtalet omfattar lagring, hantering, displayproduktion och distribution.

– Vi har också inlett MBL-förhandlingar med facket vid vårt lager i Norrköping och från 1 januari 2014 kommer lagret där att stängas ner, sa Cloettas logistikdirektör Mattias Jönsson vid seminariet Logistiktrender i Helsingborg nyligen.

Lagret i Norrköping, som drivits av Cloetta, hanterade fram till april 2009 både Cloettas och Fazers produkter. Cloetta och Fazer Konfektyr överenskom nämligen i samband med delningen av Cloetta Fazer att under en övergångstid ha ett lagersamarbete


Läs mer