Christian Jansson ny ordförande i Postnord

juni 27, 2018 Arbetsmarknad , Logistik

Danska och svenska staten har beslutat att nominera Christian Jansson till ny ordförande och Christian Frigast till vice ordförande i Postnord att väljas vid en extra bolagsstämma.

Christian Jansson har tidigare varit koncernchef för Ellos och KappAhl, samt varit styrelseordförande i bland annat Apoteket AB och Svensk Handel. Numera ägnar han sig primärt åt investeringar i mindre utvecklingsbolag och åt styrelsearbete.

Christian Frigast, som har grundat och är ordförande för den nordiska investeringsfonden Axcel, har lång och bred erfarenhet av att utveckla verksamheter ur ett ägar- och styrelseperspektiv. Han är i dag bl.a. också ordförande för EKF, Danmarks Eksportkredit, som ägs av danska staten.

– Vi ser fram emot att leda styrelsen i Postnord, kommenterar Christian Jansson och Christian Frigast. Postnord har många kompetenta och lojala medarbetare. Det är ett mycket bra företag som kan bli bättre. Förutsättningarna för Postnords verksamhet har genom digitaliseringen och framväxt av e-handel drastiskt förändrats. Detta ger stora möjligheter för Postnords framtid.

Jens Moberg och Anitra Steen lämnar på egen begäran styrelsen i samband med den extra bolagsstämman.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att Christian Jansson har tackat ja till att ta över ordförandeklubban i Postnord, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Nu börjar en ny period för Postnord och jag tycker att Christian Jansson är väl lämpad att i nära samarbete med Christian Frigast leda arbetet med att föra Postnord in i framtiden och att hantera de utmaningar som Postnord står inför.


Läs mer