Logistik & Transport satsar på internationellt samarbete

juni 22, 2018 Events , IT/Teknik , Logistik

Logistik & Transport och tyska Cemat har sedan i höstas inlett ett samarbete.
– Det bidrar till att vår mötesplats får en stark internationell prägel i höst, säger Jan Nilsson, affärsansvarig på Logistik & Transport, i ett pressmeddelande.

 54 000 besökare från näringslivet, varav 80% beslutsfattare, besökte Cemat och Hannover Messe i slutet av april.
Logistik 4.0 och den senaste digitala tekniken stod i fokus på den tyska jättemässan.
– Det händer massor just nu när IoT, AI och robotisering gör sitt intåg, säger Jan Nilsson, som ansvarade för Logistik & Transports monter på Cemat.
Sedan i höstas har Logistik & Transport ett samarbetsavtal med Cemat. Samarbetet går ut på att skapa en gemensam kunskapsplattform, utveckla och bidra till innehållet och synligheten av varandras mötesplatser.
– Fördelarna blev väldigt tydliga i Hannover. Det har utan tvekan tagit vårt samarbete till en ny nivå, dels bidrog vi med besökare från vårt eget nätverk, dels fick vi massor av nya och spännande kontakter och fick tillfälle att presentera vad vi har att erbjuda som ledande mötesplats i Norden.
Han hoppas och tror att det resulterar i ett starkt internationellt inslag på Logistik & Transport 5–7 november på Svenska Mässan. Där också Cemat, på motsvarande sätt, kommer att medverka bland annat som utställare.
Krister Sandvoss, global direktör på Cemat, är fylld av förhoppningar:
– Vi är glada över att samarbeta med Nordens ledande mässa och konferens inom logistik. Det är ett idealiskt tillfälle för oss att introducera Cemat-varumärket i Skandinavien. Vi ser fram emot ett fortsatt produktivt samarbete.