Ängelholms förlorade eldsjäl

oktober 11, 2018 Åsikt , E-handel , Fastigheter
Ängelholms förlorade eldsjäl

Eldsjälen bakom E-city Engelholm – Göran Månsson – gick bort i början av september.

Idag fick jag ett pressmeddelande om att Norra Varalöv snart kan få ännu mer e-handelslogistik. Ett glädjande besked som dock tyngs av att eldsjälen bakom Ängelholms prisade e-handelskluster – Göran Månsson – tragiskt gick bort tidigare i höst.

Idag meddelade Ängelholms kommun att ger ett positivt planbesked för ett nytt markområde i Norra Varalöv, intill E-city Engelholm. Ansökan har gjorts av företaget Queenswall 2.

För mig ger beskedet blandade känslor. I början av september gick nämligen Göran Månsson, grundare av Queenswall och den stora eldsjälen bakom e-handelsklustret i Norra Varalöv, bort efter en kort tids sjukdom.

Göran Månsson var en mångsysslare och entreprenör, vars brinnande engagemang inte kunde undgå någon. Jag hade själv förmånen att intervjua Göran i våras, om relationen till Catena och den krokiga resan från vision till genomförande för e-handelsklustret. Och han berörde mig med sin starka personlighet och sin förmåga att alltid se möjligheter, trots motgångar. Hans betydelse för skapandet av E-city Engelholm, som vann Intelligent Logistiks pris Årets Logistiketablering 2017, kan inte överdrivas.

En eldsjäl för e-handel, logistik, fastigheter, affärsanda och klustertänkande har gått förlorad. Göran Månsson är saknad av många i branschen, där affärsrelationer ofta ledde till nära vänskaper . På HDs hemsida skriver bland annat Mikael Halling varma minnesord om Göran Månsson och om hans gärning. Men mina tankar går främst till hans familj. Göran Månssons bortgång lämnar ingen oberörd.

Hilda Hultén