Systembolaget skaffar lager i Brunna

Systembolaget flyttar in på 12 000 kvm i ett nybyggt lager i Brunna i sommar.  Det är Logicenters om bygger anläggningen, som är på totalt 24 000 kvm och ligger granne med Zalandos nya lager. 

Logicenters har byggt fastigheten i Brunna på spekulation, och passande nog har man gjort fasaden mörkgrön, när Systembolaget nu skriver ett tioårskontrakt på halva lagerytan. Bygget av lagret inleddes  under hösten 2018 och den 1 juni beräknas tillträde ske. Totalt blir anläggningen 24 000 kvm stor och Systembolaget ska omkring hälften av ytan, resten av ytan är fortfarande vakant. 

– Vi kommer att dela upp lokalen med kontor i varje ände, hyresgäster är på gång i den andra delen också, berättar Matthias Kettelhoit, Logicenters.

Butikspåfyllnad sköts främst av Systembolagets leverantörer via deras distributionsnät. Men kundbeställningar och e-handel sköter Systembolaget själva från ett 17 0000 kvm stort depålager i Örebro och en 7 000 kvm stor depå i Sundsvall, som sköter packning och leveranser av beställda varor, till butiker, utlämningsställen och för hemleverans. Lagret i Brunna kommer att vara i drift i slutet av året.

– Det är en satsning  vi gör för stötta övriga depåer som börjar bli fulla på grund av den växande e-handeln. Det var ganska naturligt att lägga den nya depån i Stockholmsregionen, där många av våra kunder finns, berättar Systembolagets logistikchef Jessica Karlsson. 

Lagret i Brunna blir ett klassiskt plocklager utan automation och kommer initialt ha omkring 20 anställda. 

Av Hilda Hultén