Catena tillträder fastighet i Kungsbacka

september 3, 2023 Fastigheter , Logistik , Uncategorized

Catena har förvärvat två nybyggda fastigheter i Fjärås, Kungsbacka via en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 246 Mkr före avdrag för latent skatt. Idag sker det första tillträdet.

De båda fastigheterna Äskatorp 4:9 och 4:26 ligger i nära anslutning till E6:an i Fjärås, söder om Kungsbacka. Säljare är fastighetsutvecklaren BRA-koncernen som nu har färdigställt Äskatorp 4:9 så att Catena kan tillträda. Hyresgäst i den färdigställda anläggningen är Nordic Labtech AB som utvecklar och tillverkar högteknologiska labbprodukter.

På den andra fastigheten, Äskatorp 4:26 med tillträde Q1 2024, kommer Strihl Scandinavia AB och Seagull-Eye Logistics AB att hyra ytor. Strihl Scandinavia AB tillverkar och säljer belysningsmateriel och är en del av industrigruppen Indutrade. Seagull-Eye Logistics AB är en del av Seagull Group med fokus på funktionella kläder under varumärkena Five Seasons, Norrsken, Snoot och N82.

– Det känns utmärkt att vi kan tillföra både spännande hyresgäster och fler kvalitativa fastigheter till portföljen, säger Catenas regionchef i Göteborg Jonas Arvidsson.

Sammanfattning

  • De båda fastigheterna har en total markareal om 29 754 kvm med en uthyrningsbar yta om 14 061 kvm
  • Båda fastigheterna certifieras BREEAM Very Good
  • Genomsnittlig kontraktstid är 8 år
  • Driftnettot för båda fastigheterna väntas uppgå till 14,5 Mkr