Logicenters inleder bygget av logistikanläggning åt Frigoscandia i Hyllinge

augusti 21, 2023 Fastigheter , Logistik

Nu är arbetet i gång för den nya logistikanläggningen som Logicenters bygger åt Frigoscandia i Hyllinge. Fastighetens lagringsyta sträcker sig över 36 000 m2 och kommer vara speciellt anpassad för lagring av livsmedel i flera temperaturzoner. Fastigheten beräknas stå klar i slutet av 2024.

Logistikfastighetsaktören Logicenters fortsätter att utöka sin närvaro i Skåne län. I ett nytt avtal med Frigoscandia bygger nu Logicenters deras nya logistikanläggning i Hyllinge och i dagarna tog det första spadtaget. Frigoscandias nya anläggning kommer ha kapacitet för kyl-, frys- och torrvaror. Fastigheten ligger strax utanför Helsingborg i direkt anslutning till både E4:an och E6:an.

Äntligen kan vi meddela att första spadtaget för Frigoscandias toppmoderna logistikanläggning i Hyllinge är taget och bygget är därmed i gång. Det kommer bli en av de största kyl- och frysanläggningarna i Sverige och Frigoscandias framtida nav för hela södra Sverige”, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Det nya 3PL-centret blir en energieffektiv anläggning med solcellspaneler över hela taket. Anläggningen byggs i linje med Logicenters ambitiösa miljöprofil med ambitionen om att fastigheten ska erhålla miljöcertifieringen BREEAM Excellent.