Bockasjö satsar i Eskilstuna

maj 23, 2018 Uncategorized
Bockasjö satsar i Eskilstuna

Bockasjö kommer att bygga fler lager intill den fastighet som nu hyrs av Sportamore i Eskilstuna logistikpark. Foto: Hilda Hultén.

Bockasjö har skrivit ett markoptionsavtal om 159 000 kvm i Eskilstuna Logistikpark, intill deras befintliga Sportamore-lager. – Eskilstuna är ett väldigt intressant läge, vi ser stor efterfrågan inte minst från e-handeln, säger Bockasjös vd Joakim Hedin.

Fastighetsbolaget Bockasjö och Eskilstuna kommun har tecknat ett nytt optionsavtal om 159 000 kvm mark i Eskilstuna Logistikpark. Här planerar Bockasjö att bygga två byggnader på 27 000 respektive 31 000 kvm. Marken har skyltläge vid E20 och angränsar till Bockasjös befintliga logistikfastighet på 23 000 kvm som är uthyrd till Sportamore.

– Eskiltuna är ett intressant läge av flera skäl, det är en extremt proffsig kommun med hög logistikkompetens och gott om mark, och markpriserna gör att vi kan erbjuda vettiga hyror. I Stockholm springer hyrorna lätt iväg mot 750-800 kronor/kvm jämfört med under 500 kronor/kvm i Eskilstuna, säger Joakim Hedin.

Än finns inga tänkta hyresgäster men han tror på fler e-handelsetableringar.

Joakim Hedin, Bockasjö. Foto: Bockasjö.

– Sportamore är vår första kund inom e-handeln och vi har goda erfarenheter. Det kan bli andra etableringar också, t ex TPL-verksamhet, men min gissning är att det blir e-handel. Vi ser en starkt växande efterfrågan från e-handeln på modern logistik i Mälardalen och från Eskilstuna har man 35 procent av landets befolkning inom 10 mils radie. Det är viktigt för e-handeln som går mot leveranser samma dag.

Kommunen ser positivt på avtalet.

– Den befäster Eskilstunas position som ett av landets viktigaste och mest expansiva logistiknav, kommenterar David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

 Spekulationsbygger på Hisingen

Bockasjö satsar just nu hårt på tillväxt: under 2018 färdigställer bolaget 112 000 kvm logistikytor. I Örebro har man exempelvis byggt en paketterminal för Postnords räkning. Störst är bolagets tillväxt på Hisingen, där tre logistikfastigheter färdigställs under året.

– Utvecklingen på Hisingen har gått otroligt fort, vi började utvecklingen av marken 2015, och under året färdigställer vi den fjärde av totalt sex fastigheter. Efter sommaren inleder vi även bygget av den femte etappen, en ca 23 000 kvm stor fastighet som till en början byggs på spekulation.

Bockasjö har också ett stort markområde intill Landvetter, där diskussioner förs med potentiella hyresgäster. Än har dock inget byggbeslut tagits.

– Men jag tycker det ser lovande ut, säger Joakim Hedin.

 Av Hilda Hultén


Läs mer