Arver Lastbilar bygger ny anläggning i Eskilstuna

december 4, 2017 Logistik , Transport , Uncategorized
Arver Lastbilar bygger ny anläggning i Eskilstuna

Arver är återförsäljare av Scanialastbilar. Foto: Scania.

Under nästa år kommer Arver Lastbilar att påbörja bygget av en ny, toppmodern lastbilsanläggning i Eskilstuna logistikpark. Flytten beräknas ske årsskiftet 2018/2019.

Arver investerar cirka 60 miljoner i den nya anläggningen som kommer stå klar under 2018/2019. Den totala tomtarean uppgår till 48 000 kvm. I ett första steg investeras i en komplett verkstad på 20 000 kvm. Som ett andra steg  är planen att, utöver den service för kommersiella fordon som Arver Lastbilar erbjuder idag, kunna erbjuda kunderna fler relaterade tjänster med målet att skapa ett nav för kommersiella fordon och logistik.

– Vi tror på Eskilstuna logistikpark och den knutpunkt för logistik som växer fram där. Det är ett spännande och expansivt område, kommenterar Ulrika Arver, ägare Arver lastbilar.

– Vi ser fram emot att vår fantastiska personal ska få ännu bättre förutsättningar att ge våra kunder den bästa och mest moderna service som är möjlig, fortsätter hon.

Eskilstuna logistikpark är en viktig knutpunkt för transporter till och från Stockholm och orter runt Mälardalen i och med det geografiska läget och närheten till E20. Logistikparken förbinder tre transportsystem; järnväg, motorväg och flyg, på ett cirka 400 hektar stort område. Bland övriga verksamheter finns lager, datacenter och terminalverksamheter. Området växer och utvecklas kontinuerligt.

– Att Arver Lastbilar nu väljer att etablera sin serviceanläggning i Logistikparken innebär ett stort mervärde för området, befintliga verksamheter samt tillkommande företagsetableringar och stärker härmed Eskilstunas attraktionskraft ytterligare, säger David Hofmann, vd Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Arver Lastbilar är en av Scanias största privata återförsäljare och ett serviceföretag för kommersiella fordon, med allt från försäljning av lastbilar till försäljning av reparation och service, serviceavtal och reservdelar.

– Att vi äger våra egna fastigheter vid strategiskt viktiga lägen är centralt i vår affärsstrategi, kommenterar Jens Eriksson, vd på Arver. När vi bygger själva kan vi ju utforma efter egna behov.

Arver lastbilar strävar efter att skapa en så miljösmart anläggning som möjligt. Verkstaden kommer till exempel vara utrustad med en toppmodern reningsteknik.

Arver Lastbilar är ett familjeföretag i fjärde generationen. Verksamheten är förlagd på nio orter i Mellansverige med huvudkontor i Örebro. Bolaget har idag ca 170 anställda och en omsättning på cirka 530 miljoner kronor.


Läs mer