Nytt fartyg Karlskrona-Gdynia

juni 14, 2013 Transport

Stena Line sätter in ett tredje fartyg på linjen Karlskrona-Gdynia 8 juli. Fartyget, kommer att segla under namnet Stena Alegra.

Det chartras från Stena Roro och hette tidigare Norman Trader. Det nya roro-fartyget betyder att kapaciteten på linjen ökar med 20 procent i ett första skede.

– Fraktvolymerna har ökat kraftigt under de senaste åren och vi har kört med fulla bildäck under en lång period, säger Jacob Koch-Nielsen, Freight Commercial Manager Scandinavia.

Under 2012 ökade antalet fraktenheter på linjen med 7 procent. Den positiva utvecklingen har fortsatt i år. Under första kvartalet i år ökade antalet fraktenheter med 11 procent jämfört med första kvartalet 2012.

– Vi ser en fortsatt mycket stor efterfrågan från våra fraktkunder som hänger samman en gynnsam ekonomisk utveckling i Polen och östra Europa, säger Björn Petrusson, Group Freight Director på Stena Line i ett pressmeddelande.

Stena Vision och Stena Spirit kommer att segla på nuvarande turlistor och Stena Alegra kommer att göra tre avgångar per vecka från Karlskrona och Gdynia. Den första avgången blir från Gdynia.
 


Läs mer