Ny RoRo-linje Göteborg-England

januari 18, 2012 Transport

Nystartade rederiet North Sea RoRo öppnar en ny Ro-Ro linje mellan Göteborgs hamn och Killingholme, England med trafikstart den 24 januari.

Med linjen kommer kapaciteten för RoRo-gods mellan England och Göteborg att utökas kraftigt och bolaget kommer att göra tre turer per vecka med start den 24e januari. Logent kommer ansvara för all stuveriverksamhet i Göteborg samt vara agenter för linjen.

– Att vi valt Göteborg och Logent som partner beror givetvis på Göteborgs geografiska läge kombinerat med att vi fått stort förtroende för det arbete Logent gjort för att skapa en effektiv och säker hantering i hamnen. Med Logent som bas i Göteborg och C.RO Ports i Killingholme känner vi oss trygga med att vi kommer kunna erbjuda våra kunder en attraktiv tjänst, kommenterar Mårten Carlquist, vd North Sea RoRo i ett pressmeddelande. 
Vid uppstart finns kunder som kommer ge en god beläggning av trailers men det finns även goda möjligheter för att hantera bilar och annat rullande gods.

– Sedan vi tog över verksamheten vid bilterminalen vid Göteborgs Hamn i april förra året, har vi lagt mycket energi på att förbättra kvaliteten och effektiviteten i terminalen. Att North Sea RoRo valt oss som partner är ett kvitto på att vi gjort rätt saker. Med linjen kommer vi kraftigt utöka flödet av trailers i terminalen och vi kan nu erbjuda ett komplett sortiment av tjänster inom RoRo-området där vi ser ytterligare utvecklingsmöjligheter med vår tågterminal, bilhantering och stuffningstjänster i Göteborg, kommenterar Michael Arvidsson, Affärsområdeschef, Logent Ports & Terminals.

North Sea RoRo är ett nytt rederi för RoRo-trafik över Nordsjön. Rederiet ska erbjuda kostnadseffektiva och pålitliga transportlösningar för ökad kapacitet och flexibilitet i trafiken mellan Sverige och England. Kunderna finns inom transportbranschen samt i svensk och brittisk industri. I januari 2012 öppnar North Sea RoRo sin första linje för reguljär trafik mellan Göteborg och Killingholme med tre turer i veckan i varje riktning.

Logent erbjuder konsulttjänster inom tredjepartslogistik, logistik och tull samt bemanningslösningar, entreprenad- och sitelösningar, hamn- och terminalutveckling och utbildning. Inom affärsområdet Ports & Terminals finns förutom verksamheten i Göteborgs Hamn även stuveriverksamhet i Stockholms Hamnar, en kombiterminal i Sundsvall samt Logent Automotive Logistics AB. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 1 400 anställda. Under 2012 beräknas Logent omsätta ca 1 miljard SEK.