Förlängt avtal för TransAtlantic

september 25, 2012 Transport

Rederiet TransAtlantics mindre krisdrabbade affärsområde Viking Supply Ships har fått förlängt förtroende från Centrica Energy.

Den senaste tiden har det anrika rederiet TransAtlantic främst levererat dystra nyheter, med mångmiljoneförluster och bantning av verksamheten. Särskilt drabbat har affärsområdet Industrial Shipping varit, som redovisade en förlust på 132 miljoner SEK under första kvartalet 2012.

Det något mindre krisdrabbade dotterbolaget Viking Supply Ships, som är verksamt inom isbrytning och offshore, redovisade ett positivt, om än otillfredställande, resultat under första halvåret 2012 med en klar förbättring från första till andra kvartalet. Den totala omsättningen för första halvåret uppgick till 411 MNOK, med ett EBITDA-resultat på 53 MNOK.

Den genomsnittliga utnyttjandegraden för AHTS-flottan (Anchor Handling Tug Supply) låg under andra kvartalet på 72 % och 70 % för PSV-flottan (Platform Supply Vessel). Bolaget har ett tydligt fokus på att öka antalet kontrakterade fartyg under året. 

Nu har Viking Supply Ships fått ett litet ljus att glädja sig åt i och med att kunden Centrica Energy har förlängt nuvarande kontrakt som löper ett år med ytterligare option på ett år. Opererande fartyg är PSV-fartyget Freyja Viking. Förlängningen har enligt ett pressmeddelande skett på marknadsmässiga villkor.

TransAtlantic har idag totalt cirka 850 anställda och omsättningen för 2011 uppgick till MSEK 2 989.

Läs mer

Ökade förluster för Transatlantic

Transatlatic bantar efter storförlust


Läs mer