Göteborg ny importhamn för Mazda

augusti 4, 2016 Sjöfart , Transport
Göteborg ny importhamn för Mazda
Foto Mazda

Mazda flyttar bilimporten från Malmö till Göteborg. Foto Mazda

I juli bytte  biltillverkaren Mazda importhamn från Malmö till Göteborg. Numera når samtliga bilar för den svenska marknaden sina ägare via Göteborg.

– Det här är ett gott kvitto på hur väl samarbetet fungerar mellan samtliga aktörer på bilsidan i Göteborgs Hamn. Nu har vi med gemensamma krafter lyckats knyta till oss ytterligare en välrenommerad bilfabrikant till hamnen, vilket givetvis är väldigt positivt, kommenterar Claes Sundmark, affärsområdeschef på Göteborgs Hamn.

Mazda har huvuddelen av sin tillverkning i Japan. Göteborgs Hamn kan erbjuda täta avgångar därifrån, vilket varit avgörande för Mazdas val av ny importhamn för den svenska marknaden. Tidigare skeppades bilarna till Malmö.

Från och med juli är det rederiet CLdN som står för sjötransporten. Väl i hamn sköter Logent Ports and Terminals omlastning av bilarna för vidare transport i Sverige.

Mazdas svenska huvudkontor ligger i Kungsbacka strax utanför Göteborg. Att man nu får nära till hamnen där bilarna kommer in ser Stefan Sandberg, servicemarknadschef för Mazda Sverige som en fördel. Men det har inte varit det viktigaste i valet av ny importhamn.

– Det ser vi som en bonus. Det viktigaste är att vi kan få mer frekventa transporter och ett effektivare flöde, vilket gör att våra bilar kan nå kunderna ännu snabbare än förut.

 


Läs mer