Automation för bemanningsfritt nattarbete

augusti 4, 2016 IT/Teknik , Lager , Produktion
Automation för bemanningsfritt nattarbete
Vectura_121106_0008_Original_6074

Den nya anläggningen gör att lagerverksamheten kan pågå även på natten, utan bemanning. Foto Swisslog.

Sällskapsspelstillverkaren Tactic Group har beställt en automatiserad lagerlösning av automationsföretaget Swisslog. Lösningen ger ökad kapacitet, snabbhet och kostnadseffektivitet i sin distribution från produktionsanläggningen i finska Björneborg till kunder i över sjuttio länder.

Tactic utvecklar sällskapsspel och andra relaterade produkter med egen tillverkning och ett eget distributionsnätverk. Tactic Group har under senare år konsoliderat sin lagerstruktur och byggt ett centrallager i anslutning till produktionen i Björneborg. Därmed skapas en ökad kontroll och anpassningsförmåga baserad på kundernas och konsumenternas behov och efterfrågan.

– För oss är en effektiv och högkvalitativ tillverkning och distribution helt avgörande. Investeringen i en automatiserad lagerlösning är en av flera satsningar som görs för att säkra en flexibel och pålitlig varuförsörjning, kommenterar Markku Heljakka, vd i Tactic Group.

Den nya anläggningen levereras som en totallösning och består av en staplingskran med en satellitvagn som djupstaplar pallar upp till tio nivåer med kanaler upp till nio platser djupa. Dessutom används Swisslog WMS som är integrerat med Tactics ERP-system. Lösningen är dimensionerad för att hantera cirka 6 500 pallar, att jämföra med en manuell lösning som klarar av att hantera cirka 1 500 pallar på motsvarande yta.

– För oss är den främsta fördelen att lösningen är kompakt, kostnadseffektiv och har en mycket större kapacitet och snabbhet än ett konventionellt lager. Dessutom kan vår lagerproduktion pågå under natten, utan bemanning och den är en ny lösning även för Swisslog gällande omläggning i djupa kanaler säger Kai Laaksonen, Logistics Manager i Tactic Group.

Automationslecverantören Swisslog, som ingår i Kuka-gruppen har ca 2 500 anställda och verksamhet i över 50 länder runt om i världen. Huvudkontoret finns i Buchs/Aarau, Schweiz. I Norden har Swisslog ca 350 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark.


Läs mer