Svenska Velove vann godscykelpris

juni 17, 2019 Miljö/CSR , Transport

Velove vann priset som bästa godscykel på International Cargo Bike Festival Groningen. Foto: André Vrielink.

I en bransch i snabb utveckling tog Velove, med säte och monteringsanläggning i Göteborg, hem segern som International Cargo Bike of the Year, i kategorin tunga lastcyklar.

– Det här är naturligtvis väldigt kul för hela teamet som har slitit hårt, och extra kul att det var köregenskaperna och produktiviteten som stod i juryns fokus, kommenterar Johan Erlandsson, Veloves medgrundare och vd.

Det var första gången priset delades ut, med syftet att lyfta fram innovationer inom en bransch som är en nyckel till att lösa logistik- och servicebranschernas utmaningar inom framkomlighet, klimat, luftkvalitet och trivsamma städer.

Vinnarna utsågs av en jury bestående av logistikjournalist Johannes Reichel från Logistra, Thomas H.L. Schmidt från Tyska Cykelåkeriförbundet, Satesh Kumar Beella, lektor i produktutveckling från Haag Universitet samt Marieke Snoek, VD på Nederländernas största cykelåkeri Cycloon Post.

Lastcykeln Velove Armadillo är utvecklad för att maximera produktiviteten i citylogistik med handhållet gods och för servicepersonal i urbana miljöer. På kundlistan finns etablerade företag som DHL Express, DB Schenker, Hermes, Bring, Best och Esas men också uppstickare som Movebybike, Airmee och Pling.