Scania tar klimatinitiativ

augusti 5, 2019 Miljö/CSR , Transport

Den 20 september har Greta Thunberg och Fridays for Future uppmanat till global klimatstrejk.  Nu svarar Scania med att utlysa en klimatdag samma dag – med arbetsnedläggelse och klimatutbildning för personalen under en timme. 

Stoppet berör bolagets samtliga 52.000 anställda.

– Vi har bestämt oss för att driva skiftet mot mer hållbara transporter. Vi ska inte bara ta ansvar för vårt eget bolag utan vi ska försöka transformera hela industrin och transportsektorn att tänka mer hållbart, säger vd:n Henrik Henriksson till Di.

Under “klimattimmen” ska de anställda få lära sig mer om klimatförändringarna och komma med idéer om hus Scania ska kunna bli mer hållbart.

– Näringslivet har en viktig roll att spela när det gäller att bekämpa klimatförändringarna. Vi kan inte stå passiva och vänta på att andra agerar och jag vill därför utmana andra företag att agera så att vi förhoppningsvis kan göra en stor påverkan tillsammans, kommenterar Henrik Henriksson.

Scania har redan en del mål för att minska egna och kunder växthusutsläpp, bland annat ska man minska sina transportutsläpp på land  och utsläpp från verksamheten med 50 procent till 2025, och fortsätta erbjuda “marknadens bredaste” utbud av fordon som inte är fossildrivna.