Ystad blev Årets Logistikkommun

Ystad blev Årets Logistikkommun

Representanterna för samtliga finalistkommuner, Malmö, Stockholm och Ystad, fanns på plats vid prisutdelningen och fick ta emot diplom för sitt goda logistikarbete. Foto SKL

Ystad plockade hem utmärkelsen Årets logistikkommun. En glad Tina Persson, projektledare för Samordnad varudistribution på Ystads kommun, fick ta emot priset – ett diplom och en glaspjäs från Transjö Hytta, vid prisutdelningen på Logistik&Transportscenen igår.

Medlemmar ut prisjuryn, representanter från finalistkommunerna och en stor skara nyfikna åhörare samlades igår eftermiddag vid prisutdelningen av Intelligent logistiks nyinstiftade pris Årets Logistikkommun, som delades ut under på Logistik&Transport i Göteborg.

– Intresset för tävlingen har varit stort så det har varit ett tufft arbete för juryn att gå igenom alla nominerade kommuner och utse finalister och vinnare, berättade Maria Lindholm, jurymedlem och forskare vid Lindholmen Science Park, som delade ut priset.

Efter att samtliga finalistkommuner välkomnats upp på scenen och fått möjlighet att berätta lite om sina projekt, avslöjades tillslut vinnaren, som juryn enhälligt utsett: Ystad kommun: som genom modiga “Ystad-Österlenmodellen” både samordnar och ruttoptimerar transporterna, med ökad transporteffektivitet och mer närproducerat som resultat.

Projektet har gått ut på att samordna livsmedelsdistributionen i de tre kommunerna Ystad, Tomelilla och Simrishamn. Kommunen transportplanerar och ruttoptimerar också själva distributionen utifrån enheternas önskemål. Själva transporterna sköts av en lokal åkare med två GPS-försedda lastbilar där genomförandet också kontrolleras av kommunen. På så vis undviks “dolda” kostnader och extraavgifter utom kontroll för kommunen.  

– Det här är en helt ny upphandlingsmodell där kommunen som varuägare tar kontrollen och makten över sina transporter, istället för att låta en lämna över ansvaret till transportören. Den här modellen går även att använda i näringslivet för att effektivisera transportarbetet, säger Olof Moen, jurymedlem och forskare som beskrivit Ystad-Österlenmodellen i boken Samordnad Varudistribution 2.0. 

Kristina “Tina” Persson, projektledare för vinnande Ystad-Österlenmodellen på Ystadkommun. Foto Hilda Hultén

– Vi är jätteglada för det här priset, men också för att projektet har lyckats så bra som det faktiskt har. Sedan vi började har vi lyckats minska transporterna med 75 procent i kommunens livsmedelsdistribution, berättar Tina Persson.

– Intresset är stort från andra kommuner och det här går att göra i andra kommuner. Det kanske är mer komplicerat i en storstad, men det går. 

Övriga finalister var:

Malmö, för enastående arbete med att utveckla cykel och kollektivtrafik och för att man 2013 antagit en plan där gods äntligen pekas ut som ett trafikslag.
Stockholm, som tar ledarfanan och testar off-peakleverans och sensorstyrda lastzoner. Och i “Norra Djurgårdsstaden” tar kontroll över den eftersatta bygglogistiken.

Prisjuryn för Årets Logistikkommun har bestått av: Cecilia Mårtensson, Sveriges Kommuner och Landsting; Maria Lindholm, Lindholmen Science Park; Michael Stjärnekull, Sweco; Olof Moen, Handelshögskolan i Göteborg; Hilda Hultén, Intelligent Logistik och Gösta Hultén projektledare för priset, Intelligent Logistik.

Tanken är att Årets Logistikkommun ska bli ett årligt återkommande pris och att, genom att lyfta fram de goda exemplen, bidra till att öka medvetandet om logistikens betydelse och sporra kommuner till att förbättra sin logistik.

Av Hilda Hultén


Läs mer