Tysk logistik till Glasriket

april 10, 2012 Logistik , Logistiklägen , Produktion

Ett tyskt e-handelsföretag öppnar fritidsbutik och logistikcenter i Målerås i Nybro kommun.

Den tyska familjen Flügel från Potsdam utanför Berlin har registrerat Handelshus Flygel & Partner AB. Under påsken öppnade företaget en fritidsbutik i Målerås mitt i Glasriket. Det är en utveckling av familjens e-handelsbolag BalticProducts.eu. som säljer fritidsprodukter för jakt och fiske, tillverkade i de nordiska länderna.

Flügel grundades i oktober 2006 som ett handelshus i Potsdam. Affärsidén är att sälja genuina kvalitetsprodukter, tillverkade i de nordiska länderna. 2008 öppnade man e-handelsföretaget BalticProducts.eu. Nu går man vidare och öppnar Vildmarksbutiken i Målerås i Glasriket. Butiken är öppen under turismperioden april till augusti.

Ett logistikcenter är en oväntad etablering i denna del av sydöstra Småland. Men det finns en förklaring.
– Vi är sommarboende i regionen och ser fördelen med att ha en butik på en plats där det är gott om turister, varav många från Tyskland, säger Gunter Flügel, vd i företaget.
– Vi skall också använda butiken som logistikcentrum för inköpta varor och optimera transporterna till vårt lager i Tyskland.

Totalt har BalticProducts mer än 1000 produkter i sitt sortiment, bl a sameknivar från Lappland, fisketillbehör från Abu Garcia, bastutillbehör från Finland och glas från Sverige. Ett utvalt sortiment kommer att finnas i butiken i Målerås. Senare i vår kommer sortimentet att kompletteras med svenska fritidskläder. Företaget är medlem i den tyska organisationen ”Original statt Plagiat” (Originalet inte Plagiatet), som grundades 2006 i Erzgebirge.