Trätåg bryter med Green Cargo

april 20, 2012 Logistik , Produktion , Transport

Trätåg AB, Sveriges största transportör av ved på järnväg, bryter sitt samarbete med Green Cargo och tecknar avtal med Rushrail.

Stora Enso och Korsnäs logistikföretag Trätåg avslutar sitt långa tågsamarbete med Green Cargo. I stället har företaget tecknat avtal med tågtransportören Rushrail. Trätåg AB transporterar 2,8 miljoner ton virke per år på järnväg, och avtalet är det största avtalet i Sverige om transport av ved på järnväg. Det motsvarar cirka 70 fullastade tågset per vecka året om.
– Vi är mycket nöjda med vad Rushrail kan erbjuda och vi bedömer att de kan ge oss kostnadseffektiva, stabila och flexibla transportlösningar utifrån den verksamhet Trätåg, tillsammans med våra ägare Stora Enso Skog AB och Korsnäs AB, kommer att bedriva de närmaste åren, säger Olle Pettersson, vd för Trätåg i ett pressmeddelande.
– Vi är mycket glada över att få lägga Sveriges största järnvägstransportör av virke till vår kundkrets. Trätåg är en krävande kund som ställer stora krav på effektivitet, leveranssäkerhet och flexibilitet, Det ger oss en stark bas för vår fortsatta expansion på den svenska transportmarknaden, kommenterar Jan Lindqvist, vd för Rushrail.
Rushrail är ett järnvägstransportföretag som etablerades som tågoperatör 2010. Bolaget kör cirka 120 tåg i veckan åt Intercontainer Scandinavia.


Läs mer