Toyota köper italiensk trucktillverkare

januari 9, 2017 Logistik , Produktion

Trucktillverkaren Toyota har köpt italienska konkurrenten Simai, som främst tillverkar dragtruckar.

Toyota Material Handling Europe har förvärvat större delen av italienska Simai. Bolaget tillverkar elektriska dragtruckar och flaktruckar med dragkapacitet på upp till 30 ton. Simais dragtruckslösningar för främst flygplatser kompletterar Toyotas utbud med dragtruckar för utomhusbruk, något Toyota tidigare saknat.

Simai grundades 1952 och har huvudkontor i Milano. Toyota har förvärvat 66 procent av aktierna och avser inom kort öka andelen till 100 procent.

– Vi är välbekanta med dem sedan tidigare och vår italienska försäljningsorganisation talar väl om deras hängivenhet och expertis inom det område som är intressant för vår verksamhet, säger Sam Coles, SVP Marketing and Sales, Toyota Material Handling Europe i ett pressmeddelande.

Simai ska införlivas i Toyotas europeiska leverantörsnätverk enligt klassisk Toyota-approach, vilket innebär en långsam anpassning med respekt för den befintliga organisationen, ömsesidigt lärande och bibehållna kunskaper och ledning.

– Simai har en entreprenörsanda med värderingar som liknar våra inom kvalitet och säkerhet. Därför är jag säker på att vi kommer att bli ett bra team, säger Ambrogio Bollini, SVP Supply, Toyota Material Handling Europe.

”Det är en stimulerande utmaning för ett relativt litet företag som Simai att bli en del av Toyota. Vi kommer att göra vårt bästa för att bidra till Toyotas fortsatta framgångar, kommenterar Simais grundare Luigino Garegnani.


Läs mer