Amazon i blåsväder efter missade julklappar

januari 6, 2017 E-handel

Amazon har haft vinden i ryggen år efter år med breddat sortiment och snabbt ökad försäljning. Men nu kommer ett bakslag på hemmaplan i USA, skriver hemsidan eHandel.se

En undersökning av Wall Street Journal visar att hela 22 miljoner amerikanska hushåll valt bort e-handlaren helt och hållet under förra året. Anledningarna är enligt tidningen bland annat att många vill stödja andra handlare, att de har svårt att ta emot paket där de bor och att de inte känner förtroende.

Missnöjda e-handelskunder får nu stöd i sin kritik i media. Enligt tidningen Forbes har många amerikaner blivit utan julklappar eftersom Amazon inte har skickat de varor som beställts, trots att de fått betalt. Tidningen hittar över 500 negativa omdömen på Amazons sajt från personer som råkat ut för just detta.

– Det här var oväntat. Jag har aldrig tidigare haft problem med Amazon. I många år kunde jag beställa saker och de dök upp precis som de skulle… Men nu har jag blivit lurad tre gånger på Amazon under en enda julhandel, konstaterar Forbes reporter, själv en av de drabbade.

Han ska visserligen ha fått ersättning för de försvunna varorna från Amazon, vilket dock är en klen tröst när man stått utan paket att ge bort i julklapp.

Bland de konsumenter som inte handlade en enda vara på Aamzon förra året uppgav många att de ville spara pengar, och att de tyckte att Amazon “inspirerade” till att handla alltför mycket. Samtidigt ansåg många av de tillfrågade att Amazon hade för många produkter att välja bland.


Läs mer