Textilimportör flyttar omlastning närmare marknaden

Tidigare omlastades Classic Textiles containers i Göteborg för vidaretransport. Nu effektiviserar man flödet och packar om först i Eskilstuna hos TPL-aktören Pihls.

Classic Textiles säljer textilier och ställer höga krav på miljö och etik i produktions- och logistikflödet.

– En stor del av varorna kommer från Asien i containers och vi ville effektivisera flödet. Därför är Pihls lösning med tågtransporter till Eskilstuna och hantering nära marknaden bra. Vi får en säker och hållbar lösning med liten miljöbelastning, säger Jan Franck, ägare till företaget.

Genom den nya lösningen körs containern direkt med tåg till Eskilstuna Kombiterminal. Från terminalen tar Pihls över och plockar om varorna och distribuerar till Classic Textiles kunder.

Classic Textile of Sweden AB marknadsför hemtextilier som sängkläder, mattor, handdukar m m i Sverige under eget varumärke och med egna butiker, CT Home. Företaget har också försäljning i Finland och Tyskland.

Pihls verksamhet inom tredjepartslogistik omfattar allt från mottagning, bearbetning, paketering, lagring till transport till slutkund. Ett område där Pihls har fått en bra start på 2015 med stora projekt för flera företag inom både konfektions-detaljhandeln och industrin.

– Vi tar hand om kundens lager i våra lokaler och transporterar ut varorna på deras beställning. Vi ger kunderna hållbara logistiklösningar som ger dem möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, kommenterar vd Erik Segerstedt.