Stark tillväxt för Höglands Logistik

juni 11, 2012 Logistik , Transport
Stark tillväxt för Höglands Logistik

Arnold Svensson, logistikchef och Henrik Almström, vd på snabbväxande Höglands Logistik, tror på ett ytterligare uppsving under hösten. Foto: Höglands Logistik

Höglands Logistik, som utsetts till Gasellföretag 2009 och 2010, går fortsatt starkt framåt. Under 2011 gjorde företaget en ökning med över 15 miljoner kronor i omsättning och 8 anställda.

Det går fortsatt bra för Nässjöbaserade Höglands Logistik efter Dagens Industris utmärkelse Årets Gasellföretag två år i rad. Under 2011 gjorde företaget en ökning med över 15 miljoner kronor i omsättning och 8 anställda. En del av förklaringen är starten av Höglands Logistik Center under 2011 – ett ”företag i företaget” som ansvarar för den lagerhållande delen av verksamheten. Även bortsett från Höglands Logistik Center ökade företaget från föregående år.
– Vi flyttade in i nya lokaler för att det gick så bra. Och nu fortsätter det gå bra, delvis tack vare våra nya lokaler. Vi har betydligt bättre förutsättningar nu, med elva portar jämfört med våra tidigare två, berättar Arnold Svensson, logistikchef på Höglands Logistik Center i ett pressmeddelande.

Tror på stark höst
Höglands Logistik Center erbjuder förutom lagerservice även administrativa tjänster i form av fakturering, tullhantering och kundtjänst.
– Vi tror att det kommer att ske ytterligare ett uppsving under hösten.
Enligt Arnold Svensson får företagets kunder hög tillgänglighet, korta ledtider och tillgång till ett brett, samordnat och användbart utbud av 3PL-tjänster.

Enligt vd Henrik Almström är hemligheten bakom framgångarna flexibilitet, kundanpassade logistiklösningar och konkurrenskraftiga prisnivåer
– Antalet egna lastbilar har nu ökat till totalt sexton och det ger oss möjlighet att utvecklas ytterligare tillsammans med såväl befintliga som nya kunder, tillägger Henrik Almström.
 


Läs mer