Saab väljer Logent

juni 3, 2019 Logistik

Saab och Logent AB har signerat ett 5-årigt avtal där Logent blivit utsedd till strategisk logistikpartner. Parterna signerade även ett 5-årigt avtal där Logent kommer att ansvara för internlogistiken av komponentförsörjning för Gripen och Saab i Linköping.

Saab står inför en kraftig tillväxt med leveranser av Gripen till Sverige och Brasilien. I samband med detta har Saab valt att ingå ett samarbete med Logent för att skapa effektiva logistiklösningar och för att säkerställa produktionskapacitet, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt stolta över att bli utvalda av Saab som strategisk samarbetspartner inom logistik. Vi ser fram emot det första steget av vårt samarbete där vi ansvarar för hela internlogistiken för Saabs affärsområde Aeronautics inklusive komponentförsörjning till monteringsstationerna av Gripen, kommenterar Mats Steen CEO Logent Group.

Framtida verksamhet ställer krav på en starkare utveckling av internlogistiken och Saab behöver en logistikpartner som på ett kraftfullt sätt kan bidra till en effektivare verksamhet. Initialt innebär detta ett 100-tal arbetstillfällen för Logent i Linköping. Båda parter har gemensam ambition att utöka samarbetet även inom andra områden.

– Vi valde Logent då vi är övertygande om att de kan utveckla vår logistik. För oss var det viktigaste kriteriet att hitta en partner som har förmågan att kontinuerligt utveckla vår interna logistik samt att bryta kostnadskurvan i samband med produktionsökningen. Vi har stora förväntningar på Logent, kommenterar Malin Forslund Head of Procurement – Property & Logistics Saab.