Postnord tar upp kampen med Kivra

maj 29, 2018 Logistik

I veckan skickade Postnord in en ansökan till Skatteverket om att få bli brevlådeoperatör och anslutas till ”Mina meddelanden”. Målsättningen är att under hösten lansera en app som ska erbjuda mer än en digital version av en vanlig brevlåda.

– Postnord är den största distributören av brev och paket i Norden. Som ett komplement till kärnaffären och för att verkligen underlätta vardagen för mottagarna skapar vi nu en digital miljö där man kan hantera sina digitala brev men också all kommunikation som har med e-handel att göra så som kvitton, rabatter och fakturor, kommenterar Charlotte Svensson, chef för affärsområdet Communication Services på Postnord.

Genom att addera en digital brevlåda till det fysiska brevflödet kan Postnord erbjuda valfrihet för mottagarna. I den nya lösningen ska mottagaren själv kunna välja precis hur och var den vill ha sin kommunikation, både fysiskt och digitalt.

– Vi är stolta över att ha samhällsuppdraget att varje vardag dela ut post till alla hushåll och företag i hela Sverige. Det vill vi fortsätta med även i framtiden men för att utföra uppdraget på ett relevant sätt måste vi också kunna erbjuda de mottagare som hellre vill ha breven digitalt ett alternativ, kommenterar Charlotte Svenssson.

Appen kommer att lanseras till hösten och kommer kontinuerligt att utvecklas tillsammans med användarna.


Läs mer