HCL Technologies blir del av Blockchain in Transportation Alliance

maj 28, 2018 IT/Teknik , Logistik , Transport

Det globala IT-konsultföretaget, HCL Technologies har blivit en del av Blockchain in Transportation Alliance (BiTA). Organisationens syfte är att utveckla parktiker och standarder för Blockchain inom transportbranschen.

HCL kommer att bidra till alliansen med sin digitaliseringsexpertis samt hjälpa med utvecklingen av Blockchain-baserade lösningar för industrin. I dagsläget ingår flera globala aktörer i BiTA, exempelvis Descartes, Daimler, FedEx, SAP och Uber Freight.

Blockchain är en teknik som gör det möjligt att identifiera och spåra transaktioner digitalt och dela informationen genom ett distribuerat datornätverk. Det kan därmed gynna transportbranschen med en effektivare spårning i alla led av värdekedjan. Kunder kan också få mervärde i form av förbättrade system för transaktioner och spårning av överföringar. På sikt kan Blockchain bidra till en mer transparent och sömlös process för transport-och logistikföretag.

– Blockchain-tekniken kommer att förbättra leverantörskedjan med ökad transparens, innovation och effektivitet. Vi är glada över att ha medlemsföretag som HCL Technologies, vilka har erfarenhet av Blockchain-applikationer. De kommer att vara en huvudaktör för utvecklingen av Blockchain inom transportsektorn, kommenterar Chris Burruss, vd för BiTA,

– HCLs partnerskap med BiTA och det gemensamma arbetet med andra globala branschledare inom transport, logistik och leverantörskedjor, gör det möjligt för ett stort engagemang gällande utvecklingen av standarder för blockchain-teknikens användning vid transportaktiviteter som exempelvis spårning, härkomst, kontraktshantering, efterlevnadskontroll och bedrägeribekämpning, säger Ajay Bahl, Executive Vice President och Head of Public Services och Manufacturing Business (North America) på HCL Technologies.


Läs mer