Postnord på lyssnarturné

april 9, 2018 Logistik
Postnord på lyssnarturné

Annmarie Gardshol är ny chef för Postnord Sverige. Foto: PostNord.

Postnord ger sig ut på turné för att möta kunder och mottagare i hela Sverige. Syftet är att svara lyssna på kritiken. Första stopp är Borlänge som besöks idag. 

Den 9 april rullar en 13,5 meter lång och fem meter bred trailer in i Borlänge, som är första stopp på den två månader långa turnén. Därefter går färden till 20 andra städer över hela landet, för att på plats ta emot synpunkter, kritik, idéer och förslag till förbättringar.

– Det är bekymmersamt att vi inte levt upp till kvalitetskraven och förtjänat allmänhetens förtroende. Allt fokus ligger nu på att systematiskt arbeta med kvaliteten för att visa att vi är att lita på. Med samtal på stan vill vi lyssna till våra kunders synpunkter så att vi kan fortsätta vår utveckling i rätt riktning, kommenterar Postnords Sverigechef Annemarie Gardshol.

Representanter för Postnords ledning både lokalt och på riksplanet kommer att följa med på turnén. Kundservice finns med på plats för att svara på konkreta frågor om enskilda försändelser. Dessutom kommer en att kunna söka sommarjobb och extrajobb hos Postnord på den aktuella platsen.

Förändringen från brevdistribution till paketdistribution och den omfattande omställning som det innebär är grunden för Postnords svårigheter.

“Med facit i hand är det tydligt att vi gjorde för många parallella förändringar för snabbt vilket ledde till oacceptabla störningar för kunderna.” skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Att ha en hög och jämn kvalitet och därmed återvinna förtroendet från allmänheten har högsta prioritet för företaget, som under två månader kommer att besöka Borlänge, Gävle, Uppsala, Norrköping, Linköping, Jönköping, Karlstad, Västerås, Kalmar, Växjö, Helsingborg, Malmö, Lund, Örebro, Eskilstuna, Stockholm, Halmstad,Göteborg, Östersund, Sundsvall och Umeå.


Läs mer