PostNord i strategiskt samarbete med turkisk speditör

januari 17, 2014 Logistik , Produktion , Transport

PostNord Logistics meddelar att de tecknat ett samarbetsavtal med det turkiska speditionsföretaget Yeni Antalya om varudistribution mellan Turkiet och Norden. Turkiet är en viktig marknad för många svenska detaljhandelsföretag. 

Turkiet är ett viktigt land för många av PostNord Logistics kunder inte minst inom detaljhandeln då många företag importerar från regionen. Då Turkiet är en stor textilproducent går bland annat mycket tyger och kläder från Turkiet till Sverige och resten av Norden.

Yeni Antalya är ett av de största speditionsföretagen med gods till och från Norden och kör varje vecka cirka 15 trailers med gods till Sverige, respektive cirka 15 på export från Sverige.

– Vi har med Yeni Antalya en trygg samarbetspartner med hög leveranskvalitet och stabil prissättning. Det innebär att vi kan ge våra kunder snabbare och bättre service, säger Anders Holm, Sverigechef för PostNord Logistics i ett pressmeddelande. 

Yeni Antalaya grundades 1968 och erbjuder internationella logistiktjänster med lastbil, tåg, båt och flyg. I samarbetet med PostNord Logistics kommer Yeni Antalaya att sköta själva transporterna mellan Turkiet och Sverige. I Sverige tar PostNord Logistics vid, sköter all förtullning och hanterar sedan distributionen inom Sverige och resten av Norden.


Läs mer