Nytt sätt att flytta med container lanseras i Sverige

februari 14, 2024 Logistik , Transport
Nytt sätt att flytta med container lanseras i Sverige

Det danska företaget Boxit har börjat rulla ut ett nytt koncept i Sverige, där privatpersoner kan hyra encontainer istället för en flyttfirma.
Företaget Boxit vill göra det enklare och bekvämare för svenskar att flytta, och man har nyligen expanderat verksamheten till den växande svenska flyttmarknaden genom att hyra ut containrar till privatpersoner.
–Förr i tiden var det främst företag som hade möjlighet att använda containrar. Men även privatpersoner uppskattarhur enormt bekvämt och smidigt det är att ha en container till sitt förfogande i samband med en flytt. Man fyller flyttcontainern själv, och så småningom hämtas den. Den här tjänsten kan vi nu erbjuda svenskarna , säger Lars Alkert Andersen, som är ansvarig för Boxit i Sverige.

För tolv år sedan startade företaget sin verksamhet i Danmark. Där har konceptet blivit en stor framgång och förväntas nu blomstra även i grannlandet. Svenskarna flyttar oftare idag än vad man gjorde förr. Bara under den senaste tioårsperioden har antalet flyttar ökat med 18 procent. Under 2022 flyttade mer än 1,5 miljoner svenskar.

Flytta med en flyttcontainer
Som privatperson kan man hyra containrar från Boxit i en rad olika sammanhang. Om man till exempel ska lägga nytt golv, renovera eller bygga om är det många som vill förvara sina möbler inom räckhåll. Men enligt Lars
Alkert Andersen är det särskilt flyttcontainern som har gjort riktigt stor succé.
–Många upplever att det är en fördel att välja en flyttcontainer istället för att boka en flyttfirma och behöva stressa ända fram till det bokade datumet när de ska komma och hämta allt. När man beställer en flyttcontainer får man den levererad och kan pa cka den i lugn och ro tills den hämtas av en av våra lastbilar och transporteras till den nya adressen. Det handlar i hög grad om flexibilitet och om att prioritera en stressfri flytt , förklarar Lars Alkert

Man får behålla flyttcontainern så länge man vill och man kan därmed planera och organisera flytten i sin egen takt. När containern är full och man är redo, är det bara att boka en hämtning. Containern hämtas av Boxit och transporteras till den nya adressen, där man kan packa upp i sin egen takt.
–Vi har egna containrar och kör med våra egna lastbilar. Därmed behöver vi inte betala några mellanhänder och kan erbjuda ett bra pris både inom Sverige och exempelvis från Sverige till Danmark, säger Lars Alkert Andersen i ett pressmeddelande.