Logicenters utvecklar fastighet till Dachser Finland

februari 15, 2024 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen
Logicenters utvecklar fastighet till Dachser Finland

Det är nu klart att Logicenters kommer att utveckla en terminal till logistikföretaget Dachser Finland. Den nya fastigheten kommer att byggas i närheten av Tammerfors- Birkala flygplats – vilket möjliggör ett effektivare logistikflöde för företaget.
Logistikfastighetsaktören Logicenters expanderar ytterligare i Finland genom att utveckla 21 800 m2 intill Tammerfors-Birkala flygplats. På tomten kommer Logicenters att bygga en
logistikterminal om 5 100 m2 till Dachser Finland. Fastigheten kommer att fungera som Dachsers andra logistikcenter i Finland och som en internationell trafikknutpunkt samtidigt som den ger företaget möjlighet att erbjuda en ännu mer omfattande tjänstemodell till en bredare kundbas i Birkaland-regionen och resten av Finland.
– Det är med stor glädje vi följer Dachser Finlands utveckling. Vi har jobbat tillsammans sedan flera år tillbaka och att nu möjliggöra ytterligare en fastighet till företaget är precis hur vi önskar att arbeta. Det är ett perfekt område att utgå från som logistikföretag och terminalen kommer byggas för att skapa ett effektivt logistikflöde, säger Jarkko Äikää, commercial director på Logicenters. Dachser Finland tillhandahåller moderna, effektiva och IT-drivna logistiktjänster. Redan 2019 skrev Dachser och Logicenters sitt första avtal gällande en fastighet i Kervo och det nya avtalet är en del av Logicenters strategi att följa kunderna på deras resa framåt. Läget nära Tammerfors-Birkala flygplats är optimalt för Dachsers logistikflöde och kommer vara en viktig del av att effektivisera arbetet.
– Vi är tacksamma att Logicenters vill fortsätta stötta oss och skapa möjligheter för effektiv och modern internationell logistik. Det är en partner vi har stor tillit till. För oss som ett familjeägt företag är detta en investering för framtiden. Det nya logistikcentret erbjuder inte bara tjänster och skapar arbetsmöjligheter lokalt, utan det spelar också en stor roll i vår långsiktiga investeringsplan i Finland, säger Tuomas Leimio, managing director, Dachser
Finland European Logistics, i ett pressmeddelande.
Fastigheten kommer att utvecklas med certifikatet Breeam, geotermisk värme och solpaneler, allt i linje med Logicenters hållbarhetsprofil. Terminalen förväntas vara färdigställd under första kvartalet 2025. Framöver kommer det också finnas möjlighet att utöka logistikområdet med ytterligare ett lager på upp till 20 000 m2.