Nytt logistikcenter för Postnord TPL på Landvetter

september 6, 2019 Logistik , Logistiklägen
Nytt logistikcenter för Postnord TPL på Landvetter

Konceptbild Postnord TPL Göteborg. Bild: Arkitektfirma Krook och Tjäder.

Postnords verksamhet för tredjepartslogistik, TPL, har tecknat avtal med Landvetter Logistik Center om ett nytt logistikcenter på 46 000 kvm, vid Göteborg Landvetter Airport. Landvetter Logistik Center, som ägs till lika delar av Bockasjö och Swedavia, kommer att uppföra logistikfastigheten. 

– Vi gläder oss åt det fortsatta samarbetet med Postnord TPL och att vi får förtroendet att bygga ytterligare ett nytt logistikcenter. Detta blir vårt tredje projekt tillsammans med Postnord TPL och vårt femte med Postnord-koncernen, kommenterar Joakim Hedin, vd, Bockasjö och vd, Landvetter Logistik Center.

Postnord kommer att hyra hela fastigheten på 46 000 kvadratmeter. Den första etappen omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och kommer att vara klar för inflyttning den 1 juni 2020. Resten av byggnaden kommer att vara inflyttningsklar hösten 2020.

–  Vi är inne i en stark tillväxtfas. I fjol etablerade vi oss i Jönköping och byggde nytt i Norrköping, kring årsskiftet tillträder vi en ny fastighet i Helsingborg och i och med denna satsning stärker vi vår närvaro i Göteborg, en av Sveriges främsta logistikorter. Vår nya etablering säkerställer tillväxten hos befintliga kunder men möjliggör även konkurrenskraftiga logistiklösningar när det gäller nya förfrågningar, kommenterar Mårten Koshko, affärsutvecklingschef, Postnord TPL.

Nyetableringen kommer innebära nyanställningar. Det exakta behovet av personal styrs av vilka typer av uppdrag som kommer att hanteras i fastigheten, något som i dagsläget inte beslutat.

Landvetter Logistik Center, som ägs till lika delar av Bockasjö och Swedavia, kommer att uppföra logistikfastigheten. Fastigheten är Green Building-klassad, med låg energiförbrukning och kommer vara förberedd för att utrustas med solceller.

– Vi har ett nära samarbete med och goda erfarenheter av Bockasjö när det gäller nybyggnationer. Landvetter Logistik Center var den aktör som kunde möta våra önskemål när det gällde storlek av fastighet och tidplan, kommenterar Mårten Koshko.