Nytt bolag inom billogistik

januari 11, 2012 Logistik , Transport
Nytt bolag inom billogistik

Logent sköter Distributionen till Mobis centrallager i Torsvik

Logents nya dotterbolag Logent Automotive Logistics är ett samarbete mellan Logent och Green Cargo för att skapa, driva och sälja distributionslösningar till bilindustrin. Ny vd sedan årsskiftet är Anders Borgström och ett flerårigt avtal är tecknat med reservdelsdistributören MOBIS i Torsvik.

Vid årsskiftet tillträdde Anders Borgström posten som vd för Logent Automotive Logistics, efter åtta år som nordisk försäljnings- och marknadschef på KGH Customs Services. Bolaget som är en gemensam satsning med Green Cargo kommer ha ett helhetsansvar för att skapa, driva och sälja distributionslösningar till bilindustrin.
– Jag tror att marknaden eftersöker en ny aktör inom billogistik som kan erbjuda en helhet, effektivitet och ett miljötänk. Jag gillar tempo, konceptet att jobba med lösningar och är van att arbeta både strategiskt och operativt. Det känns som ett naturligt steg för min personliga utveckling att anta den här utmaningen och det ska bli mycket spännande, säger Anders Borgström i en kommentar.
Logent Automotive Logistics och Logent Customs har också tecknat ett flerårigt avtal med MOBIS Parts Europe om en integrerad lösning där Logent sköter tullhantering och transport av importerade reservdelar från Kia och Hyundai. Uppdraget handlar om importplanering av godset som anländer via fartyg till Göteborgs Hamn eller via flyg till Sturup. Därefter sker transport via järnväg till MOBIS lager i Torsvik.
– Detta är en viktig affär för oss där vi, tillsammans med Logent Automotive Logistics, kan erbjuda en helhetslösning och visa på vår samlade kompetens inom såväl tullhantering som transport. Affären ger oss många möjligheter, bra volymer och är ett bra referenscase för framtiden, kommenterar Ann-Sofie Falkemar, vd på Logent Customs.

Sändningarna började ankomma 2/1-2012 och i planen ligger ca 800 sändningar per år.

MOBIS har huvudkontor i Seoul, Sydkorea och det europeiska dotterbolaget MOBIS Parts Europe ansvarar för distributionen av reservdelar och tillbehör till KIA och Hyundai i Europa med filialer i Belgien, Tyskland, England, Spanien, Italien och Sverige. Från centrallagret i Torsvik utanför Jönköping servas cirka 500 verkstäder i Norden och Baltikum.

Logent är verksamma inom konsulttjänster inom tredjepartslogistik, logistik och tull samt bemanningslösningar, entreprenad- och sitelösningar, hamn- och terminalutveckling samt utbildning. Logent har ca 1 400 anställda i Sverige och Norge och beräknar omsätta ca 1 miljard SEK under 2012.