Ny containerlinje Göteborg-England

februari 2, 2012 Logistik , Transport

Göteborgs hamn har fått en ny fartygslinje med containertrafik till och från England. Linjen startas av det franskägda rederiet MacAndrews och kommer att anlöpa containerterminalen i Göteborgs hamn, APM Terminals Gothenburg, varje fredag.

I februari startar en ny linje med containertrafik mellan Göteborg och Tilbury i England. Därifrån finns också möjlighet att lasta om godset för vidare transport till Spanien.
– Det är positivt att nu kunna erbjuda marknaden fler anslutningar till såväl England som Spanien, och det här är en helt ny linje vilket innebär en direkt ökning av våra containervolymer, säger Patrik Thulin, försäljningschef på APM Terminals Gothenburg i ett pressmeddelande.
Bakom satsningen står MacAndrews, som är en del av det franskägda rederiet CMA CGM. Bolaget är med sina 389 fartyg det tredje största containerrederiet i världen.

Vin, livsmedel och kakel
Den nya slingan trafikeras av mindre godsfartyg med kapacitet att lasta 300 TEU (20-fotscontainrar) vardera. Det är i huvudsak vin och andra alkoholhaltiga drycker, livsmedel, keramik och kakel som kommer att fraktas med den nya linjen.
Slingan går från Göteborg till Tilbury i England och därefter lastas godset om för att fraktas vidare till Bilbao, Spanien. För gods som ska vidare in i Spanien går direkttåg från Bilbao till Madrid, Valencia, Barcelona och Sevilla.
– Den nya linjen är ett välkommet tillskott i Göteborgs Hamns linjeutbud, som nu består av 131 fartygslinjer till destinationer runt om i världen. Det är oerhört viktigt för svenska företag med ett brett utbud av snabba och effektiva transporter till viktiga marknader, kommenterar Magnus Kårestedt, vd, Göteborgs Hamn.


Läs mer