Norrmejerier investerar i logistik

februari 14, 2019 Logistik , Produktion

Jonatan Karlsson, operatör vid Norrmejerier och med vid igångkörning av den nya produktionslinan med 1,5-literförpackning. Foto: Mariann Holmberg

Norrmejerier är i ett skede av flera stora investeringar i produktion och logistik.

Vid mejeriet i Umeå pågår bygge av ett 5500 kvm stort kyllager för optimering av logistik och ytterligare utveckling av samdistribution i Norrland. Sommaren 2019, när det nya kyllagret invigs, då startar ombyggnation av befintlig byggnad för en ny modern förpackningshall.

Norrmejerier har även  investerat 35 miljoner kronor i en ny förpackningsmaskin för stora förpackningar med skruvkork vid Umeå mejeri.
1,5-liters förpackningsmaskinen i Umeå ingår som ett steg i en större omställning av förpackningsutrustning för det färska sortimentet, vid mejerierna i Umeå och Luleå. Först ut i det större 1,5-literformatet är Norrmejeriers laktosfria mjölkdryck.

– Vi tar ett stort och efterlängtat kliv framåt. Att Norrmejerier kan erbjuda produkter i stora format stärker de norrländska mjölkböndernas konkurrenskraft. Det är bra för Norrland, kommenterar Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.

Förpackningen är klimatsmart och består till 97 procent av förnybart material. Kartongen är gjord av certifierad skogsråvara, skruvkork och ytskikt är gjorda av biobaserad plastråvara.