Lyko erbjuder tredjepartslogistik för skönhetsvarumärken

mars 9, 2023 Logistik

Lyko öppnar upp sin logistikinfrastruktur för externa skönhetsvarumärken och har nu signerat avtal med första kunden för hantering av deras logistik. Lyko  ser sig redan som specialister på hantering av skönhetsprodukter och logistik av stora ordervolymer till både konsumenter och butiker.

De senaste fyra åren har Lyko investerat många miljoner i sin lagerverksamhet för att uppnå högre effektivitet samtidigt som man finjusterat precisionen för bästa  kundupplevelse.

Logistiken är designad för att hantera en stor bredd av produkter, hög orderintensitet samt flexibilitet för prioritering av ordrar. Bolaget har förvärvat flera egna varumärken under de senaste åren och har därför utvecklat systemlösningar för att hantera flera olika varumärken och integrering med externa system. Det har möjliggjort att Lyko nu kan erbjuda tredjepartslogistik.

Rickard Lyko, VD Lyko kommenterar:  – Många leverantörer har lägre volymer än oss, och effektiv logistik uppnås genom skala och teknik, där är vi bäst i skönhetsbranschen. Vi kan hjälpa till att lyfta kvalitén i logistiken och skönhetsvarumärkena kan fokusera på sin kärnkompetens att utveckla de bästa produkterna och bygga sina varumärken.

Anna Persson, CLO Lyko: – När vi presenterar vårt Case kan vi erbjuda både bättre precision och ledtider samtidigt som vi prioriterar alla dimensioner av hållbarhet, socialt, ekonomiskt och miljö högt. Allt detta med ett attraktivt pris tack vare storleken på vår egen verksamhet.