Logistik & Transport 2013 får nytt stuk

november 7, 2012 Logistik , Transport
Logistik & Transport 2013 får nytt stuk

Trollerikonster på Logistik & Transport 2012. Foto Hilda Hultén

– 2013 års Logistik & Transport koncentreras till två dagar och seminarieprogrammet blir nu verkligen både av, med och för logistiker, berättar Jan Nilsson.

Han är projektledare för Logistik & Transport inför nästa års mässa och konferens som bjuder på två intensiva dagar den 29-30 maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Det är 15e gången som Logistik & Transport arrangeras och den långa raden av mässor har haft en stadig tillväxt. 2012 års mässa besöktes av 2 400 företag, en ökning med 20 procent mot året innan.

– Vi räknar faktiskt med att få lika många besökare, trots att mässan nu kortas från tre till två dagar, säger Jan Nilsson till Intelligent Logistik.

– För utställarna blir detta också ett sätt att hålla nere sina kostnader, i och med att det blir färre övernattningar.

Man har i år gjort en djupanalys av vilka personer och befattningar som besökte och inte besökte mässan 2012. – Utifrån detta har vi gjort stora adressköp och skall kommunicera med dessa med hjälp av riktade budskap för att ytterligare öka besökarantalet bland de kategorier som våra utställare frågar efter.

– Vi vill samtidigt höja statusen på mässan för att attrahera fler beslutsfattare, varuägare och logistikchefer. Därför har vi nu ett delvis nytt konferensråd, som nu enbart består av logistiker.

– Vi ska ha en tydligare röd tråd och varje konferensansvarig för ett större eget ansvar för innehållet.

Ny ansvarig för seminariedelen är Pär Sandström, välkänd logistikchef från bl a Stadium och medlem i regeringens Logistikforum.

– Samtliga i konferensrådet kommer från branschföretag och kan frågorna inifrån. Branschen sätter därmed själv kvalitetsstämpeln på konferenserna.

“Logistikslaget” blir ett nytt publikdragande islag, som ersätter de tidigare utställarseminarierna.

– Vi hoppas på att branschfolk och företag vill ställ upp och tävla mot varandra i lekfulla former som samtidigt gör att publiken kan testa sina egna branschkunskaper, säger Jan Nilsson.

Det blir en tävling ungefär som “På spåret”, där företag kan utmana varandra och sätta sina kunskaper på prov under lättsamma former.

I “Heta Stolen” kommer tunga profiler och branschföreträdare att utfrågas om branschens viktigaste frågor.

Även branschfesten ska förnyas och moderniseras lovar Jan Nilsson:

– Branschfesten ersätter vi med  en mingelfest med buffé och lätta drinkar – något som vi hoppas ska göra det lättare att träffa fler spännande personer och även möjlighet att knyta nya affärskontakter, säger Jan Nilsson.

Av Gösta Hultén