NREP storhandlar

november 7, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen
NREP storhandlar

“Vi blir bland de största pan-nordiska ägarna av prime-logistik, med nästan 500 000 kvm i Norden” berättar Rickard S Dahlberg på NREP. Foto Lena Sonne

Logistikfastighetsbolaget NREP Nordic Real Estate Partners storhandlar i Sverige. Totalt rör det sig om sex nya fastigheter med sammanlagd yta på 86 000 kvm och affärer för 750 miljoner SEK. 

En portfölj köps av DSV om tre fastigheter i Göteborg, Jönköping och Stockholm på totalt 46 000 kvm.  DSV hyr fastigheterna på långa kontrakt. DSV har också förlängt kontraktet på den 60 000 kvadratmeter stora anläggningen i Borås.

Men det tar inte slut med DSV. En distributionscentral i Göteborgs hamn köps av tyska Gaia/Berlin Novo, omfattande 16 700 kvm. Fastigheten hyrs av Posten. En fastighet på 13 300 kvm i Örebro med Posten som hyresgäst köps från ett saudarabiskt företag. En 10 000 kvm distributionscentral i Rosersborg norr om Stockholm förvärvar NREP från Schröders.

Sammanlagt rör sig affären om ca 750 miljoner SEK.
– Vi är nöjda med att kunna öka vår svenska logistikportfölj med sex fastigheter i väldigt bra lägen, som alla är uthyrda till företag som är ledande inom sina områden. De här transaktionerna placerar NREP bland de största pan-nordiska ägarna av prime-logistik, med nästan 500 000 kvm i Norden, säger Rickard S Dahlberg, CIO på Nordic Real Estate Partners.


Läs mer