Lägger ned i Ljungbyhed

mars 6, 2012 Logistik , Produktion , Transport

Efter PostNords köp av speditionsföretaget NH Logistics förra året ska verksamheten i södra Sverige samordnas. Den 15 juli läggs företagets anläggning ned i Ljungbyhed och verksamheten koncentreras till Malmö.

Nordiska postkoncernen PostNord förvärvade under 2011 speditionsföretaget NH Logistics. Köpet genomfördes för att komplettera PostNords verksamhet inom spedition.

Av effektivitetsskäl samordnas nu NH Logistics verksamheter i södra Sverige. Bolagets verksamheter i Ljungbyhed och Malmö samman per den 15 juli i år. I samband med detta lämnar NH Logistics sina lokaler på bägge orterna och flyttar in i Posten Logistiks befintliga lokaler i Malmö.

– Att samordna NH Logistics verksamheter i Ljungbyhed och Malmö är nödvändig för att vända de senaste årens förluster till vinst. Att vi får tillgång till Posten Logistiks befintliga lokaler i Malmö underlättar givetvis samlokaliseringen, som inte kommer att påverka våra kunder, säger Jörgen Malmquist, vd NH Logistics i ett pressmeddelande.

Att koncentrera verksamheten i södra Sverige till strategiskt placerade Malmö är en naturlig åtgärd som sparar många mil för företagets lastbilar, eftersom NH Logistics i huvudsak använder Helsingborg och Trelleborg för sina transporter till och från kontinenten. En omlokalisering av verksamheten i Ljungbyhed till Malmö kommer att innebära omfattande och långsiktiga besparingar för bolaget.

Just nu kartläggs hur många av medarbetarna i Ljungbyhed som önskar följa med vid flytten till Malmö. Det är enligt bolaget svårt att säga om samlokaliseringen kommer att innebära någon övertalighet. PostNords köp av NH Logistics är ett led i koncernens strategi att bli den ledande aktören inom logistiktjänster till, från och inom Norden
 


Läs mer