Isländskt rederi anlöper Halmstad hamn

april 8, 2014 Logistik , Sjöfart , Transport

HallandsHamnar Halmstad har tecknat avtal med det isländska rederiet Eimskip som kommer att anlöpa hamnen en gång i veckan och har nu valt Halmstad som enda svenska hamn.

Halmstad blir den enda svenska hamnen som rederiet anlöper och Eimskip flyttar därmed sitt svenska anlöp från Helsingborgs Hamn till HallandsHamnar Halmstad. Första anlöpet planeras till den 3 juli.

Eimskip, med ca 1 400 anställda och en flotta på 16 fartyg, har i sin 100-åriga historia alltid haft fokus på livsmedel. Rederiet transporterar främst frysta varor mellan de Nordatlantiska destinationerna och Europa. Bolagets Sverigekontor finns kvar i Helsingborg och erbjuder logistikservice med egen terminal- och lagerverksamhet inklusive kyl-, frys- och tullager. Linjenätverket innebär bland annat att Halmstad  får en anslutning till Rotterdam, Europas största hamn. 

-Vi är självklart mycket glada att kunna teckna ett långsiktigt avtal med en så intressant och stor kund som Eimskip. I dagsläget innebär det 6-8 000 enheter på årsbasis och Eimskip räknar framöver med en fortsatt positiv utveckling. Affären stärker bilden av HallandsHamnar som containerhamn och är ytterligare ett kvitto på att vi idag har ett starkt erbjudande med den service och flexibilitet som marknaden efterfrågar, kommenterar HallandsHamnars kommersiella chef Emil Vranjancu.

– Vi ser fram emot en mycket spännande tid när vi nu ändrar vår svenska anlöpshamn till Halmstad. Hallands Hamnar, Halmstad, har ett bra logistikläge och passar vårt godsflöde mycket väl för både import och export. Vi är glada att kunna erbjuda våra tjänster och utveckla nya samarbeten med företag i Hallandsregionen, kommenterar Thorsteinn Bjarnason, vd Eimskip Logistics AB:.


Läs mer