Intersport byter TPL-partner

februari 16, 2012 Logistik , Produktion

DHL Supply Chain varslar ett 45-tal anställda om uppsägning i Taberg då företaget tappar Intersport som kund till PostNord.

DHL Supply Chain tvingas varsla ett 45-tal anställda om uppsägning vid anläggningen i Taberg. Anledningen är att DHL tappar storkunden Intersport, som valt att flytta sin godshantering från Målön. Avtalet går ut sista juni.
– Vi förlorar ett stort kundupptag. Jag har inte den fulla informationen men Intersport har gett oss en indikation att någon annan ska utföra uppdraget, säger DHL Supply Chains vd Peter Nilsson till Jnytt.se.

PostNord tar över

Enligt honom fick DHL beskedet av Intersport i förra veckan, men redan i oktober förra året annonserade PostNord att deras affärsområde Logistik tar över Intersports distribution till samtliga 156 butiker i Sverige.

– Vi går mot mer centraliserade processer i vår varuförsörjning. Genom samarbetet med PostNord kommer vi ha bättre styrning på varuflödet till butik och därmed lägga mer tid på försäljning och mindre om varuhantering, kommenterade Jimmy Klintenberg, Supply Chain Manager på Intersport i oktober.

Avtalet sträcker sig över tre år och baseras på totalt 1 500 000 kollin. PostNord sköter nu distributionen åt både Stadium och Intersport, plus flera av de stora klädkedjorna och tar ett stadigt grepp om detaljhandelslogistiken. Affären innebär också större volymer i det befintliga nätet och bättre fyllnadsgrader i bilar och terminaler, vilket innebär konkurrensfördelar både ekonomiskt och miljömässigt för PostNord.

Av Hilda Hultén


Läs mer